Reiki energijom protiv stresa

reiki protiv stresaReiki je po svojoj definiciji "božanska energija koja prebiva u svim" ljudima i koja oslobađa telo negativnih uticaja. Začetnik i utemeljivač ove prirodne tehnike isceljivanja energijom koju je otkrio tokom meditacije 1922. godine je japanski učitelj dr Mikao Usui.
Japanska reč "rei" označava univerzalnu duhovnu mudrost, a "ki" životnu energiju, tako da bi se reiki mogao definisati kao univerzalna energija životne sile, prenosi "Glas Amerike".

Nivo energije je ono što nas čini više ili manje podložnima različitim uticajima koji nas okružuju, pri čemu pad energije uzrokuje stres, teskobu, nesigurnost, pomanjkanje kreativnosti i želje za aktivnijim životom i moglo bi biti dobra podloga raznim bolestima, tvrde reikisti.

Nasuprot tome, visok nivo energije ubrzava oslobađanje tela negativnih uticaja kojima smo svakodnevno izloženi i dovodi do povećanja svesnosti i uravnoteženosti.

Preduslov zdravom životu je zdravlje tela i duhovna uravnoteženost koja nam omogućava sklad u svim sferama života.

Svesnost i život po načelu "ovde i sada“ jedna su od temeljnih postavki reikia.

Majstori - učitelji te duhovne tehnike samorazvoja i sposobnosti (samo)isceljivanja putem tretmana koje daju kao posrednici, primaju i potom prenose univerzalnu energiju polaganjem ruku na telo i isceljuju određena područja.

Telo svojim reakcijama upućuje majstora reikija na kritična mesta koja reaguju na način da snažnije "vuku" energiju i time signaliziraju pad energije i energetsku disharmoniju organizma.

Na tim se mestima ruke drže duže da bi efekat bio snažniji. Toplina ruku majstora reikija tokom tretmana prijatna je i opuštajuća, a tretmani se, osim celoga tela, mogu davati i parcijalno, na primer samo za glavu.

 

Izvor: b92

 

Registered Reiki Teacher

Reiki seminari

Usui Holy fire Reiki

Novi termini uskoro...

Reiki vesti

Pet glavnih razloga zašto je moj izbor Reiki - Dr Gordana Gemović

Mi smo svi od samog trenutka našeg nastanka "Reikisti", a da toga nismo ni svesni:
Zašto polažemo ruku na bolno mesto kada nas boli zub, glava, stomak ili kada se udarimo? Zašto majka instinktivno polaže ruku na stomak odojčeta kada ono ima grčeve?

Pročitajte više...


Reiki

Reiki je tehnika koja se koristi za smanjenje stresa, relaksaciju ali i lečenje uopšte. Reiki je tehnika nekonvencionalnog lečenja energijom.

Pročitajte više...


Reiki energijom protiv stresa

Reiki je po svojoj definiciji "božanska energija koja prebiva u svim" ljudima i koja oslobađa telo negativnih uticaja. Začetnik i utemeljivač ove prirodne tehnike isceljivanja energijom koju je otkrio tokom meditacije 1922. godine je japanski učitelj dr Mikao Usui.

Pročitajte više...


Reiki – metoda duhovnog razvoja

Reiki je japanska tehnika kojom se eliminiše stres, relaksira ali i leči. Zasnovana je na verovanju da životna energija teče kroz organizam. Ako neko ima nisku životnu energiju, podložan je bolestima i stresu, a ako je ta energija visoko, osoba se oseća zdravije i sretnije.

Pročitajte više...