O instruktoru - Dr Gordana Gemović

 

Usui / Tibetanski / Reiki master- učitelj. Rođena 1963. u Karlsruhe, Nemačka. Lekar opšte medicine, diplomirala 1988. na medicinskom fakultetu u Beogradu. Dugogodišnji predavač u školi za Ergoterapiju, Langensteinbach, Nemačka. Od 2010 saradnik duhovne škole "Spirituelle Schule Stefan Bratzel", Nemačka.

 

Moja priča


Dr Gordana Gemovic2003 godine našla sam se u situaciji u kojoj mi zvanična medicina nije mogla dati optimalno rešenje za zdravstveni problem koji se iznenada pojavio kod jednog člana moje porodice. Tek u takvim situacijama čovek počinje da traga za alternativnim rešenjima i postaje otvoren za svaku metodu koja bi mogla da pomogne. U tom svom traganju naišla sam na Reiki i na mog kasnijeg Učitelja, na putokaze koji su mi, ne samo pomogli u rešavanju tada aktuelnog fizičkog problema, već su me kroz ta teška vremena nosili i podržavali psihički i duhovno. Nakon tog, za mene tada fascinantnog iskustva bilo je jasno da želim i sama da krenem Reiki-putem. Prvi motiv je bio, priznajem, naučiti jednu veštinu kojom bi se moglo pomoći sebi i svojoj porodici u stanjima bolesti i iscrplejnosti. No što sam se duže bavila Reikijem to sam više shvatala da to nije njegov osnovni kvalitet. Reiki nije čarobni štapić uz pomoć koga se upravlja zdravljem, materijalnim blagostanjem, medjuljudskim odnosima. Reiki je mudrost, filozofija, način života. Mnogo veći i značajniji od samog terapeutskog efekta Reikija su rast i duhovno sazrevanje  koji se uz Reiki dožive. Shvatanje suštine. Vlastite i suštine života i svega što se dešava. Iz godine u godinu, iz situacije u situaciju, moja veza sa Reikijem i vera u njega samo su rasle, da bi 2008 godine postalo jasno: Reiki je moj put, moje opredeljenje, Reiki je ta dragocenost u životu koju želim da delim sa mojim saputnicima u ovom vremenu i ovom prostoru.  Uz poštovanje, zahvalnost, uz radost davanja, od srca.

 

Moj Reiki put


Inicijacija u Reiki I (2004)
Inicijacija u Reiki II (2005)
Inicijacija srčane čakre (2005)
Inicijacija u majstorski stepen Reiki III (2005)
Inicijacija grlene čakre (2008) 
Inicijacija krunske čakre (2008)
Školovanje za Reiki Učitelja (avgust 2009- april 2010)
Inicijacija  za Majstora Učitelja (2010)

 

Linija mojih Učitelja:

 

Mikao Usui (osnivač Reiki prirodnog sistema lečenja)
Chujiro Hayashi (Velemajstor Učitelj, sistematizacija Reiki metoda)
Hawayo Takata (od 1938 Reiki Velemajstor Učitelj) prenos Reiki- znanja u Ameriku
Bethal Phaigh (od 1980 Reiki Velemajstor Učitelj)
William L. Rand (od 1989 Reiki Majstor Učitelj) osnivač Karuna-Reiki®-Systema
Ute Fleishman (Reiki Majstor Učitelj Germany- USA)
Michael Urban (Reiki Majstor Učitelj- Germany-USA)
Stefan Bratzel (od 1995 Reiki Majstor Učitelj) osnivač ReikiHealing®-Systema
Dr Gordana Gemović (Reiki Majstor od 2005, Reiki Učitelj od 2010)


 

Registered Reiki Teacher

Reiki seminari

Usui Holy fire Reiki

Novi termini uskoro...

Reiki vesti

Pet glavnih razloga zašto je moj izbor Reiki - Dr Gordana Gemović

Mi smo svi od samog trenutka našeg nastanka "Reikisti", a da toga nismo ni svesni:
Zašto polažemo ruku na bolno mesto kada nas boli zub, glava, stomak ili kada se udarimo? Zašto majka instinktivno polaže ruku na stomak odojčeta kada ono ima grčeve?

Pročitajte više...


Reiki

Reiki je tehnika koja se koristi za smanjenje stresa, relaksaciju ali i lečenje uopšte. Reiki je tehnika nekonvencionalnog lečenja energijom.

Pročitajte više...


Reiki energijom protiv stresa

Reiki je po svojoj definiciji "božanska energija koja prebiva u svim" ljudima i koja oslobađa telo negativnih uticaja. Začetnik i utemeljivač ove prirodne tehnike isceljivanja energijom koju je otkrio tokom meditacije 1922. godine je japanski učitelj dr Mikao Usui.

Pročitajte više...


Reiki – metoda duhovnog razvoja

Reiki je japanska tehnika kojom se eliminiše stres, relaksira ali i leči. Zasnovana je na verovanju da životna energija teče kroz organizam. Ako neko ima nisku životnu energiju, podložan je bolestima i stresu, a ako je ta energija visoko, osoba se oseća zdravije i sretnije.

Pročitajte više...


Reiki Master učitelj

 

Reiki master ucitelj

 

Dr Gordana Gemovic

 

Dr Gordana Gemović